Delicioase, cu o textură pufoasă, bogate în fibre şi proteine, carbohidraţi cu eliberare prelungită, plus porţia de vitamine şi antioxidanţi. Da, despre clatite vorbesc!

Clătitele au fost si vor fi în continuare un desert foarte popular şi pe bună dreptate. Pot fi servite ca desert, sau pot reprezenta un mic dejun delicios şi săţios, în plus se prepară uşor şi arată foarte bine.

Reţeta mea preferată, după parerea mea foarte simplă conţine 4 ingrediente: ou, banana, faină de ovaz şi fulgi de cocos.

Pentru o portie:

  • Un ou ( preferabil organic, bio)
  • O banană coaptă
  • O lingură făină de ovăz
  • O lingură fulgi de cocos

Se blenduiesc toate ingredientele, după care cu ajutorul unui polonic se pun la rumenit într-o tigaie antiaderentă cu foarte putin ulei. Eu am ales să folosesc uleiul de cocos.

Se servesc cu miere sau sirop de agave/arţar, cu fructe din belsug!

Bon appetit!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *